Η μεγαλειώδη νίκη των κατοίκων της Καλαμιάς ανοίγει δρόμους για νέους αγώνες και νέες νίκες στην Περιοχή μας

https://media.giphy.com/media/v1.Y2lkPTc5MGI3NjExb2h1dmQ5eDFneWU5NjJmcWluZWhyMGphNGhleTJ4bmlwY29rZWEyaSZlcD12MV9pbnRlcm5hbF9naWZfYnlfaWQmY3Q9Zw/Lq0E9eHIdIzGVhVvVZ/giphy.gif

Η δικαστική δικαίωση των κατοίκων της Καλαμιάς σηματοδοτεί εξελίξεις και θέτει σε άλλη πολιτική βάση το ζήτημα της εγκατάστασης των τεράστιων βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη την Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο.
Συγχαίρουμε τους κατοίκους της Καλαμιάς και τους αλληλέγγυους που έδωσαν έναν μεγαλειώδη και ηρωικό αγώνα, μπαίνοντας με αυτοθυσία μπροστά στις μπουλντόζες, επί ένα μήνα, σταματώντας τις εργασίες και αψηφώντας την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΟΠΚΕ. Αν δεν είχαν προηγηθεί αυτοί οι αγώνες ίσως να μην φτάναμε ποτέ σε ένα τόσο θετικό αποτέλεσμα.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στους νομικούς που με μεγάλη επιτυχία έδωσαν τον δικαστικό αγώνα και έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.
Αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα καταγράφεται ως μια ισχυρή νίκη των κατοίκων και των ομάδων αλληλεγγύης έχοντας πολλές προεκτάσεις:
1. Στέλνει το μήνυμα στη συγκεκριμένη Εταιρεία και στις άλλες ότι δεν είναι «ευπρόσδεκτοι» ούτε από τους κατοίκους ούτε από τους φορείς της Περιο-χής μας αλλά και ούτε ανίκητες είναι, όπως οι ίδιοι διαδίδουν και δυστυχώς το αναπαράγει πολύς κόσμος.
2. Στέλνει μήνυμα προς τη σημερινή και την αυριανή Κυβέρνηση αλλά και στα άλλα κόμματα ότι ΟΧΙ μόνο οφείλουν να αλλάξουν τις διαδικασίες χωροθέ-τησης και αδειοδότησης ΑΛΛΑ και να επανεξετάσουν κατά πόσο χρήσιμες και αναγκαίες είναι πλέον αυτές οι μορφές Βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
3. Στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα προς όλους τους κατοίκους της Δυτι-κής Μακεδονίας που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. «όσοι αγωνί-ζονται ενδέχεται και να χάσουν. Όσοι όμως δεν αγωνίζονται έχασαν ήδη»
4. Βγαίνει, με οδυνηρό τρόπο, το συμπέρασμα ότι οι εγκαταστάσεις των αιολι-κών και των Φωτοβολταϊκών βιομηχανικών συστημάτων ούτε τόσο «καθα-ρές» είναι, ούτε «κλιματικά ουδέτερες», ούτε «χωρίς περιβαλλοντικό απο-τύπωμα» και ούτε θα λειτουργήσουν χωρίς συνέπειες στην υγεία των κατοί-κων.
Τα μέλη και οι φίλοι της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» που έδωσαν τη μάχη δίπλα στους κατοίκους της Καλαμιάς από την πρώτη μέρα αυτού του ηρωικού τους αγώνα δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ολόπλευρα και ολόψυχα τον αγώνα μέχρι να εξαφανιστεί και το τελευταίο μηχάνημα και το τελευταίο εξάρτημα Φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών από την Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που οι εταιρείες, με τις πλάτες της Πολιτείας, χωρίς να ρωτήσουν κανένα κάτοικο επέλεξαν να καταστρέψουν.
Μαζί με τους κατοίκους χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλαμε κι εμείς τα μέγιστα σ αυτόν τον αγώνα. Εκτός των άλλων δικαιώνεται και η πολιτική επιλογή μας να σηκώσουμε πρώτοι, εδώ και χρόνια, τη σημαία του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση Βιομηχανικών ΑΠΕ σ ολόκληρη της Δυτική Μακεδονία.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
Κοζάνη 18/8/2023
«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Αριστερή Συμπόρευση, Καλαμιά, φωτοβολταικά παρκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


©